Persbericht: Tom Trago meets TRANSHUMAN

Tom Trago maakt filmmuziek TRANSHUMAN

AMSTERDAM – 23 mei 2011 – De elektronische artiest Tom Trago betreedt nieuw terrein. Kort na het uitbrengen van zijn eerste soloalbum Iris komt hij alweer met een nieuw project: filmmuziek voor de afstudeerfilm TRANSHUMAN van de Nederlandse Film en Televisie Academie. De film zal eind juni in première gaan. Voor Tom en de filmmakers is het een unieke kans om samen te werken. Voor alle fans is dit een project om naar uit te kijken.

Tom Trago beleefde dit project als een welkome afwisseling: “In TRANSHUMAN wil regisseur Titus Nachbauer verder kijken dan morgen en dan de grenzen van ons land. Het gaat over de toekomst van mens en technologie en dat onderwerp boeit me enorm. In mijn muziek probeer ik ook de toekomst op te zoeken. Daarom vond ik de combinatie met mijn muziek ook tof. Ik zocht al langer de uitdaging om filmmuziek te maken. Muziek die met het beeld samenwerkt in plaats van alles alleen te moeten doen. Het is heel lekker om je een keer als producer ondergeschikt op te stellen en een gemeenschappelijk product te maken.”

Het eerste contact met Tom Trago verliep via internet. Sound designer Casper van Deuveren zag een twitterbericht van Tom waarin hij aangaf filmmuziek te willen maken. Hij zag direct een kans en antwoordde meteen. Ook componist Guus van Beelen zag de samenwerking wel zitten: “Tom’s muziek vormt een mooi contrast met de muziek die ik heb gecomponeerd. Tom heeft verrassende klankkleuren gebruikt en maakt de film daarmee spannender en indrukwekkender.”

TRANSHUMAN gaat op 26 juni in première in het Nieuwe DeLaMar Theater en wordt daarna op het Keep an Eye Filmacademie Festival vertoond dat van 27 juni – 1 juli plaatsvindt op de Filmacademie in Amsterdam. In september is de film tevens te zien op het Nederlands Film Festival.

———————————————-

Noot voor redactie, voor directe publicatie

Voor meer informatie of foto’s: Titus Nachbauer – Regisseur
Nederlandse Film en Televisie Academie Markenplein 1, 1011 MV Amsterdam +31 205277333

Achtergrondinformatie

Docu – 23 minuten – XDCAM HD – Omroep: Boeddhistische Omroep Stichting
Met medewerking van: Anders Sandberg, Nick Bostrom, Arjen Kamphuis, Natasha Vita-More

Filosoof Anders Sandberg accepteert de dood niet als vanzelfsprekend. Volgens hem wordt het nog deze eeuw mogelijk om je hersenen te uploaden in een computer. Hij is lid van een kleine groep die zichzelf de transhumanisten noemt. Regisseur Titus Nachbauer wordt geconfronteerd met de wilde ideeën van Anders en zijn groepsgenoten.Terwijl hij probeert ze te begrijpen tikt de tijd door en is er maar één ding zeker: de toekomst komt eraan.

Tom Trago bio

Tom Trago (1983, Amsterdam) staat al tien jaar aan de top van deelektronische muziek. Hij begon als DJ in Amsterdam en ging al snel internationaal werken. Hij was resident in Jimmy Woo, Melkweg en Paradiso, maar ook in Parijs en in Bern en nog steeds geeft hij wereldwijd gastoptredens. In 2005 richtte Trago 08Bar op, een muziekplatform voor nieuw talent en nieuwe producties. Sinds 2006 brengt hij zelf singles uit en begin mei 2011 kwam zijn eerste soloalbum Iris uit, waarop hij samenwerkt met artiesten als Tyree Cooper, Oliver Daysoul, Ommas Keith en Romanthony.

Film Crew

Regie: Titus Nachbauer, Productie: Bart Le Belle, Camera: Sanne van Rossum, Geluid: Casper van Deuveren, Montage: Saskia Kievits, VFX: Danny Torrelli, Muziek: Guus van Beelen, Tom Trago

Gerelateerde sites

TRANSHUMAN Facebookpagina

Nederlandse Film en Televisie Academie

Tom Trago

TRANSHUMAN Documentary Homepage (vanaf 10 juni 2011)

Share/Bookmark